Početak projekta Fanzin

Likovna udruga Lika krenula je  s provedbom jednogodišnjeg projekta Fanzin. Partner u provedbi je udruga Trećeprostor, a suradnik Strukovna škola Gospić. Projekt  je financiran sredstvima EU i sufinanciran  sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Vrijednost projekta je 24.100 €.

Fanzin se provodi u sklopu programa IMPACT4VALUES.  Impact4values je slovensko-hrvatski program podrške organizacijama civilnog društva koje svojim djelovanjem promiču i štite europske vrijednosti. Program pruža financijsku i organizacijsku potporu manjim organizacijama kako bi mogle bolje pridonijeti zaštiti, promicanju i podizanju svijesti o temeljnim pravima i vrijednostima EU-a. Impact4values ​​​​se provodi u okviru EU programa Građani, jednakost, prava, vrijednosti (CERV). Program provodi slovensko-hrvatski konzorcij kojeg čine Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija - CNVOS, Slagalica - Zaklada za razvoj lokalne zajednice i Solidarna - Zaklada za ljudska prava i solidarnost.

Kratki sadržaj projekta Fanzin:

Sva provedena istraživanja o stanju mlade populacije u Hrvatskoj rezultiraju sličnim pokazateljima. Ključni pokazatelji istraživanja  odaju pesimističan stav mladih prema ulozi u društvu. Velika većina  mladih smatra da je  mogućnost njihova utjecaja na proces donošenja odluka, kako na nacionalnoj tako i na europskoj razini, malen ili da uopće ne postoji. To potvrđuje i naše iskustvo rada s mladima iz manjih sredina (područje Gospića i lokalnih općina). Mladi, posebice iz manjih sredina nemaju razvijene načine i kanale kojima bi prakticirali svoja politička prava te razvijali jedan od najvažnijih aspekata društvenog sazrijevanja – rodnu ravnopravnost. Također, nemaju dovoljno podrške u kontinuiranom provođenju sadržaja kroz koji bi jačali svoje vještine i znanja u aktivističkom području.

Cilj projekta FANZIN  je alternativnim oblicima društvenog aktivizma osnažiti dio mlade populacije u djelovanju na području društvenog aktivizma, te ih potaknuti da doprinesu  bitnim promjenama u svojoj zajednici.

Aktivnosti koje će se  provoditi u sklopu projekta Fanzin:

Tečaj kreativnog pisanja, novinarska radionica, radionica analiza problema u zajednici, kreativna radionica izrade fanzina kao aktivističkog alata, organizacija društvene kampanje, javni performans na temu lokalnog izazova, radionica izrade murala, pomoć u pripremi  i izradi  službenih prijedloga upućenih predstavnicima lokalne i regionalne uprave.

Sponzori / Partneri

LU Lika -
LU Lika -
LU Lika -
LU Lika -
  Projekti - Sve