Dan vinila

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ bila je 28. svibnja 2022. mjesto održavanja manifestacije Dan Vinila, programa koji organizira Sekcija mladih Likovne udruge Lika u suradnji s Kulturnim centrom Mesnička Zagreb. Osnovne značajke ovoga programa definirao nam je predsjednik Likovne udruge Lika Gospić Nikica Jelić.

-Unatrag nekoliko mjeseci je osnovana naša Sekcija mladih koja broji 11 članova i ovo je samo jedna od njihovih aktivnosti. Ovo danas je zapravo izložbeno-prodajni sajam prožet mnoštvom sadržaja gdje će se održati glazbeni program i tribina na temu izdavaštva (diskografije). Ovaj događaj je pomogao Grad Gospić, a održava se uz potporu Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ Gospić i Kulturnog centra Mesnička. U glazbenom dijelu programa nastupio je gitarist Krešo Mišak, a nastupit će i DJ Sven. U sklopu sajma održat će se i tribina na temu izdavaštva. Gost je Zdenko Franjić i njegova izdavačka kuća “Slušaj najglasnije”. Na ovaj način ćemo poslati poruku da vinil nije mrtav i da mu se priklanjanju i ljubitelji dobrog zvuka mlađe generacije, rekao nam je Nikica Jelić iz Likovne udruge Lika Gospić.

Mnogi mlađi Gospićani su na štandovima gramofonskih ploča zatekli u ponudi nekoliko tisuća naslova sa strane i domaće glazbene scene.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

LU Lika - Bw1
LU Lika - 1653806635646
LU Lika - Vinil-1-scaled
LU Lika - Vinil-8-scaled
LU Lika - Vinil-10-scaled
LU Lika - Vinil-19-scaled
LU Lika - Vinil-naslovna-1-scaled
LU Lika - 1653806635631
  Projekti - Sve