LU Lika - Vatroslav Orešković - Beća

In Memoriam Vatroslav Orešković Beća

1957. - 24.9.2021.

Na veliku žalost, u 64. godini života zauvijek nas je napustio naš istaknuti član Vatroslav Orešković Beća. Svi koji ga poznavali znaju da je bio velikog srca, veliki ljubitelj slikarstva i vrijedni član naše zajednice. Bila nam je velika čast družiti se s ovim nesebičnim čovjekom velikog srca.

Nikica Jelić, predsjednik Likovne udruge Lika

Vatroslav Orešković - Beća rođen je u Otočcu. Osnovnu školu završio je u rodnom gradu, srednju u Zagrebu, a više obrazovanje za strojarskog tehničara završio je u Varaždinu. Likovnim stvaralaštvom bavio se od mladosti. Sudjelovao je na dvadesetak likovnih kolonija nacionalnog i međunarodnog karaktera. Bio je vrlo plodan autor, a radove je izlagao na više skupnih i jednoj samomstalnoj izložbi u svom rodnom gradu. Slikao je u različitim tehnikama (ulje, akril, akvarel, pastel, olovka). Izrađivao je skulpture u raznim vrstama drveta.

Kao branitelj i invalid Domovinskog rata bio je aktivno uključen u svoju društvenu zajednicu, također i kao član Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Otočcu. Likovnu udrugu Lika Beća je podržao od osnivačke skupštine 2013.g. od kad i je bio aktivni član.


LU Lika Pejzaž
LU Lika Vatroslav o zimski  pejzaz 50 70
LU Lika Drvo, akril na platnu
LU Lika 1
LU Lika 2
LU Lika 4
LU Lika 5
LU Lika 6
LU Lika 7
  Članovi - Sve