Naslovna
Likovna udruga "Lika" Gospić

Likovna udruga

LU Lika: galerija
1/5
Radionice u osnovnim školama
2/5
Studenati Učiteljskog fakulteta
3/5
ALU TRANS
4/5
Izložba LIKART5
5/5
4. Malo ličko likovno anale: Oslikana Lika rukom slikara Stipe Golca

☕︎ Galerija LU je prostor u kojem se družimo, slikamo, razgovarama, razmjenjujemo mišlenja (i pribor). Obično smo tamo od 17-19. Posjetite nas, možda vam skuhamo i kavu 😁. Tu, naravno, organiziramo i izložbe.

Radionice u osnovnim školama
U sklopu projekta Sunčana strana ulice provedene su tri radionice u osnovnim školama: Osnovna škola Perušić, Osnovna Škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovna škola dr. Ante Starčevića Pazarišta Klanac. Tema je bila slobodne aktivnosti. U Osnovnoj školi Perušić (8 učenika)  i u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Lički Osik (5 učenika) igrali smo igru Pogodi tko si. Cilj aktivnosti je poticanje mašte i kreativnosti. U Osnovnoj školi dr. Ante Starčević Pazarišta Klanac (5 učenika) iskoristili smo lijep dan te smo aktivnosti proveli na školskom igralištu.
Studenati Učiteljskog fakulteta
Studenati Učiteljskog fakulteta Zadar Odjela za nastavničke studije u Gospiću u posjetu izložbi ALU TRANS pod vodstvom izv. prof. Marijana Richtera.
ALU TRANS
Otvorenje izložbe studenata i alumna Akademije Zagreb, naziva ALU TRANS, uz studenticu Odjela za restauraciju i konzervaciju Helenu Bosnić, svojom nazočnošću uveličao je i akademski slikar Grgur Akrap. Grgur je član HDLU-a od 2012., a HZSU-a od 2018. godine. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada, od kojih se posebno ističu nagrada za mladog umjetnika na 3. bijenalu slikarstva, nagrada MSU Zagrebu na 51. zagrebačkom salonu te Nagrada Iva Vraneković – umjetnik umjetniku na 4. bijenalu slikarstva. Na slici su akademski slikar Grgur Akrap, studentica Odjela za restauriranje i konzerviranje umjetnina Helena Bosnić, prodekan za međunardonu i sveučilišnu suradnju ALU Zagreb izv.prof.art. Danko Friščić te predsjednik LU Lika Nikica Jelić
Izložba LIKART5
U galeriji LU Lika održana je izložba članova Likovne udruge, peta po redu, pod nazivom LIKART5. Publici su se predstavili odabranim radovima koji su nastali u protekloj godini.
4. Malo ličko likovno anale: Oslikana Lika rukom slikara Stipe Golca
Po četvrti put Likovna udruga Lika organizira Malo ličko likovno anale. Ova, sada već tradicionalna manifestacija namijenjena je poticanju i promoviranju likovnog stvaralaštva kod mladih. Ovogodišnje Malo likovno anale posvećeno je našem velikom umjetniku Stipi Golcu koji je bio jedan od osnivača Ličkog likovnog anala.Cilj ovog natječaja je usmjeriti djecu prema spontanijem, kreativnijem razvijanju spoznajnih vrijednosti kroz likovno stvaralaštvo i razvijati natjecateljski duh. Odabirom tema likovnog natječaja Malo ličko likovno anale želimo razviti svijest o prirodnim i kulturnim vrijednostima zavičaja vodeći računa o specifičnoj baštini Like i njenom značenju u suvremenom kontekstu.U natječaju mogu sudjelovati učenici osnovnih škola na području Ličko-senjske županije, a materjale za natječaj možete pogledati na stranici.