NATJEČAJ - Online umjetnička rezidencija 2023.

NATJEČAJ - Online umjetnička rezidencija 2023.

Likovna Udruga “Lika” sa sjedištem u Gospiću objavljuje poziv za sudjelovanje u online umjetničkoj rezidenciji umjetnicima koji žive i djeluju na području Republike Hrvatske.

Rezidencija je dio programa Paket kulture koji financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a traje od 2021. godine Dosadašnje provedene rezidencije pokazale su sposobnost Udruge i potaknule promišljanje o nastavku online rezidencije s vizijom razvoja fizičke rezidencije u nekim budućim programima.

Tematski naziv natječaja je: „Izvan granica stvarnosti“

Ovim natječajem želimo omogućiti bolje razumijevanje potencijala, ali i negativnih utjecaja umjetne inteligencije, potičući razmišljanja i dijaloge o etičkim, kulturnim i filozofskim implikacijama  uporabe novih tehnoloških izuma u oblikovanju naše zajedničke budućnosti.

Dva odabrana kandidata (kandidatkinje) po izboru komisije bit će pozvana da dokumentiraju istraživanje u materijalu i proces nastanka umjetničkog djela na zadanu temu od ideje do završnog produkta. Proces će se objavljivati na web i Facebook stranicama LU Lika.

https://www.culturenet.hr/

Sponzori / Partneri

LU Lika -
LU Lika -
LU Lika -
LU Lika -

Dokumenti za preuzimanje

  Projekti - Sve