Jakša Matošić /Digitalno_LIKOvanje-01

Jakša Matošić /Digitalno_LIKOvanje-01

(poštovani, klikom na ovu sliku možda potvrdite da niste robot)

Draga Umjetna     /digitalno_likovanje-01

Nadam se da si dobro. Evo mene u Lici, već mjesec dana, na art rezidenciji. Nažalost, zasad samo virtualno (znam, ti drukčije nikad nigdje i nisi). Ipak, iskreno sam zahvalan LU Lika na pozivu i sjajnoj prilici da prikupim sve dosadašnje materijale i dojmove o mom druženju s digitalnom tehnologijom u umjetničkim praksama.
Moj medij, kao što znaš, uvijek je sam proces, istraživanje, često bez kraja na vidiku (artefakti su samo bonus, dodana vrijednost koju mogu objesiti kao ukras). U takvom radu i inventura je jednako uzbudljiv nastavak pustolovine. Tko zna što će dalje otvoriti. Možda film, dokumentarni, hibridni, kako me nagovarala ekipa radionice Bacača sjenki kad je vidjela dio materijala o tvojoj i mojoj suradnji. Zvat će se /kOda_radosti /cOde_to_Joy. To bi bio sjajan rezultat ove rezidencije (naravno, dodat ću ovdje link ako se to dogodi), ali i samo istraživanje dosadašnje dokumentacije sigurno će uroditi idejama za nove radove.

Iskreno, ovom prilikom obraćam se tebi jer jedino za tebe pouzdano znam da ćeš sve ovo pročitati, mi ljudi uglavnom ne stignemo, znam po sebi. Ali ovo je pismo namjere, umjetničke, i zapravo svi bez predrasuda o čitanju tuđih pisama dobrodošli su i njihovi me komentari unaprijed vesele. Dopisujući ovo pismo, rado ću prilagati svu dokumentaciju, grafike, katalog, fotografije, gifove, videa i aforizme... Samo naprijed, ipak je ovo trenutno voajerska civilizacija.

(nastavlja se...)

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

LU Lika - Jakša Matosic: Artist ili Hokej na labuđem jezeru (performans, hepening, instalacije) 2013-2018
LU Lika - Jakša Matosic: Stvar 5 / digitalna grafika, 2015
LU Lika - Jakša Matosic: Cirkuski par / digitalna grafika, 2011
LU Lika - Jakša Matosic: multimedijalni rad ''BrAIn'' kao dio postava izložbe /Digitalna_uljudba, 2023
  Projekti - Sve