Galerija LU

Jedan od glavnih ciljeva Galerije LU od osnutka bio je osigurati adekvatan prostor za rad udruge radi ostvarivanja zadanih ciljeva kroz djelatnost udruge.

Zahvaljujući institucijama grada Gospića koje su prepoznale šest godišnji rad Likovne udruge Lika, 20.7.2018. godine otovorena je Galerija LU u prostoru Pučkog otovorenog učilišta "Dr. Ante Starčević" u Gospiću. Galeriju je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Gospića, g-đica Kristina Prša. Prostor se sastoji od dvije prostorije, galerijski prostor i radni prostor.

Galerija LU je osnovana kao inicijator razvoja javno civilnog partnerstva u gradu Gospiću. Kroz godišnji program galerije organiziramo izložbe likovnih umjetnika. Posebna zasluga pripada prof.Saši Živkoviću koji se posebno angažirao na projekatu kroz koji su planirane izložbe kako slikara amatera, tako i akademskih slikara. 

Od 2021. godine u sklopu projekta provodi se i online rezidencijalni program namijenjen mladim umjetnicima u usponu i potrazi za afirmacijom vlastitog rada.

Program galerije podržan je i institucionalnom podrškom grada Gospića.

 

 

 

 

Iz medija:

Lika-express.hr

Sponzori / Partneri

LU Lika - Grad Gospić
LU Lika - Pučko otvoreno učilišta
LU Lika - Ličko-senjska županija
LU Lika - Ministarstvo kulture RH

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

LU Lika - 1
LU Lika - 2
LU Lika - 3
LU Lika - 4
LU Lika - 5
LU Lika - 6
LU Lika - 7
LU Lika - 8
LU Lika - 9
LU Lika - 10
LU Lika - 11
LU Lika - 12
LU Lika - 13
LU Lika - 14
LU Lika - 15
LU Lika - 16
  Projekti - Sve